Voordelen van goederenfacturen verwerken in Elvy

Geautomatiseerd werken in één systeem

Elvy leest de facturen vanuit de mailbox automatisch in, waarna de factuur wordt herkend. En als je in Elvy het fiatteringsproces inricht, dan komt de factuur automatisch bij de juiste persoon terecht voor fiattering. Om het nóg makkelijker te maken, is het handig om jouw leverancier te vragen om een e-factuur (UBL/XML). Dan herkent Elvy alle factuurregels en hoef je geen extra gegevens over te nemen.

Factuur matchen aan bestelling of ontvangst

Elvy matcht de factuur (UBL) aan de bestelling of ontvangst. Hoe werkt dat? Elvy kijkt of de gegevens van de factuur matchen op basis van prijs en aantal. Het is zelfs mogelijk om facturen die volledig matchen automatisch te laten fiatteren. Je werkt dus efficiënter, omdat je minder handelingen uitvoert. Zo bespaar je tijd en geld!

Voorkomt fraude en fouten

Je kan in Elvy functiescheiding toepassen voor de besteller, ontvanger en boeker. De boeker wordt bij het matchen gewezen op afwijkingen. Afwijkingen worden op regelniveau met kleuren gemarkeerd, zodat zij snel zien welke gegevens niet matchen en waarom. Zo voorkom je fouten en fraude! Vervolgens kun je met een gerust hart de factuur beschikbaar stellen aan de fiatteurs voor fiattering of direct doorsturen voor betaling.

Three-way matching

Three-way matching is het proces dat Elvy toepast om een factuur te matchen aan de bestelling of ontvangst. Hiermee automatiseren we de verwerking van goederenfacturen. Om three-way matching toe te passen, moet jouw organisatie wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo kan je optimaal gebruikmaken van Elvy!

Elvy helpt deze bedrijven efficiënter werken

Het werkt super en dat zou ik voor geen geld meer willen missen.
  • Mike Kastrop
  • Occasion Totaal
  • Elvy Factuurverwerking en Documentarchivering - Accountview
Lees meer
Grote complexe factuurstroom onder controle, naast een snellere verwerking!
  • Koos Mark
  • Van Duyvenvoorde Flowers & Plants
  • Elvy Factuurverwerking en Documentarchivering - Exact
Lees meer
Elvy biedt handige functionaliteit en veel gebruiksgemak.
  • Willem de Mooij
  • Heemskerk Flowers
  • Elvy Factuurverwerking - Exact
Lees meer

Een passende inkoopoplossing

Nog geen inkoopsysteem? Dan is Elvy Inkoopmanagement een mooie oplossing!

Elvy Inkoopmanagement

Inkoopaanvragen eenvoudig indienen met Elvy

Als handelsbedrijf beschik je mogelijk over een ERP-systeem, waarin bestellingen en ontvangsten al worden vastgelegd. Elvy zet je dan in voor het matchen van de facturen met de bestelling of ontvangst. Beschik je niet over een inkoopsysteem? Kies dan voor Elvy Inkoopmanagement om eenvoudig bestellingen en ontvangsten vast te leggen. Hiermee kun je laagdrempelig inkoopaanvragen doen en vooraf laten fiatteren. Vervolgens kun je in Elvy facturen matchen met Elvy Factuurverwerking.

Third Party Integratie voor koppeling met derde partij

Leg je bestellingen en ontvangsten vast in een financieel systeem dat niet koppelt met Elvy? Geen probleem! Wij bieden een Third Party Integratie, waardoor deze informatie via een API geïmporteerd wordt naar de database van Elvy. Vervolgens kan de factuur aan deze gegevens worden afgestemd.

Oplossingen van Elvy

Naast Elvy Factuurverwerking en Elvy Inkoopmanagement hebben we ook andere oplossingen om efficiënt jouw documentstromen te digitaliseren. Met Elvy Documentarchivering automatiseer je het financieel administratieve proces verder door bijvoorbeeld je pakbonnen te digitaliseren en deze te koppelen aan de inkoopfactuur. De fiatteur heeft dan alle documenten overzichtelijk bij elkaar en ze komen beide in het financiële systeem. Contracten vastleggen en beheren doe je handig met Elvy Contractregistratie. En met Elvy Declaratieverwerking kun je snel declaraties indienen en verwerken.

Kortom, wij bieden je diverse software oplossingen om het financieel administratieve proces in jouw organisatie zo slim mogelijk in te richten. Uiteindelijk bespaar je daarmee veel tijd en kosten. Meer weten? Wij nemen je graag mee in de mogelijkheden van Elvy.

Koppelingen

Elvy sluit naadloos aan op jouw software