Zo werkt onze scan en herken software

Facturen scannen

Of je de facturen nu digitaal of op papier ontvangt, alle facturen worden netjes verwerkt in Elvy. Binnenkomende facturen worden automatisch vanuit de mailbox geïmporteerd in het systeem. Dit is mogelijk voor veel verschillende soorten documenten. Denk aan PDF facturen en e-facturen (UBL/XML). Ontvang je de facturen nog op papier? Ook dat is geen enkel probleem. Deze kun je eenvoudig inscannen. Met de scan en herken software van Elvy worden de gegevens direct verwerkt.

Facturen herkennen

Door middel van onze scan en herken software worden de gegevens op de factuur direct uitgelezen én herkent. Stel; je ontvangt een inkoopfactuur met gegevens zoals het factuurnummer, de leverancier en het totale bedrag inclusief en exclusief btw, dan worden deze gegevens herkend door de software. Handmatige handelingen zijn daardoor overbodig geworden en dat bespaart vooral veel tijd. Zo kun jij je weer focussen op je core business!

Facturen accorderen

Na de factuurherkenning maakt Elvy een boekingsvoorstel, dat geaccordeerd wordt door de administratief medewerker. Na akkoord op het boekingsvoorstel wordt de factuur direct geboekt in jouw boekhoudsoftware en tegelijkertijd aan de juiste fiatteurs aangeboden om de factuur te accorderen voor betaling. Elvy kan zelf de fiatteurs bepalen aan de hand van de boekingsgegevens, maar je bent ook vrij om deze zelf aan te passen. Op deze manier houd jij de controle in het factuurverwerkingsproces.

Het MKB in beeld

Download de nationale benchmark

Administratie digitaliseren en automatiseren is de toekomst. Efficiënter facturen verwerken is daar een belangrijk onderdeel van. Elvy heeft met het nationale benchmarkonderzoek ‘Grip op Financiën in het MKB’ onderzocht hoever het MKB is in dit proces. We onderzochten welke aspecten bijdragen aan een succesvol financieel administratieve organisatie en wat daarin de grootste uitdagingen zijn. Download het benchmarkonderzoek voor meer informatie en vul ook zelf eens de benchmark in. Zo ontdek je welke financieel administratieve processen in jouw organisatie nog verbeterd kunnen worden.

Download de benchmark

Facturen scannen en herkennen

Scan en herken software maakt het verwerken van facturen een stuk efficiënter. De voordelen lichten we graag toe.

Stel hier je vraag

Bespaar tijd en ruimte

We zeiden het al. Facturen digitaal verwerken bespaart een hoop onnodige tijd en kosten. Vanuit jouw inbox worden binnenkomende facturen automatisch in Elvy geïmporteerd en direct onder de juiste administratie verwerkt. Ontvang je enkele facturen nog op papier? Dan kun je de factuur inscannen en met behulp van de scan en herken software van Elvy worden de gegevens direct verwerkt. Handmatige handelingen zijn niet meer nodig.

Focus op de core business

Nu je de facturen niet meer handmatig hoeft te verwerken, houdt dat ook in dat jij je weer volledig kunt toeleggen op de taken die echt van toegevoegde waarde zijn. Je krijgt weer de ruimte om tijd te spenderen aan uitdagende taken in plaats van repeterende taken, en om te werken aan de toekomst van jouw organisatie.

Altijd en overal toegankelijk

Zijn fiatteurs vaak onderweg, dan is de Elvy App een handige oplossing. Met deze app kunnen fiatteurs onderweg goedkeuring geven, zodat digitale facturen altijd en overal geaccordeerd kunnen worden. Het is niet meer nodig om op de fiatteurs te wachten. Altijd online, altijd toegankelijk, voor alle medewerkers.

Fouten worden voorkomen

Fouten kunnen snel gemaakt worden als facturen handmatig verwerkt worden. Met de scan en herken software van Elvy voorkom je dat er onnodige fouten gemaakt worden. In Elvy is namelijk de functionaliteit Robotic accounting aanwezig. Dat houdt in dat met één druk op de knop een factuur direct doorgeboekt kan worden naar het financieel pakket als alle gegevens herkent zijn. Robotic accounting zorgt ervoor dat financiële mutaties zoveel mogelijk automatisch verwerkt worden. Zonder menselijke inmenging en zonder fouten kunnen facturen dan in het boekhoudsysteem terecht komen.

Analyse en rapportage

Het voordeel van de koppeling met Elvy is dat verschillende type data met jouw financiële software gekoppeld wordt. Handig voor waardevolle data analyses, verzameld op één plek. Door deze overzichten kunnen managers en medewerkers tot een betere besluitvorming komen.

Elvy helpt deze bedrijven efficiënter werken

We hebben nu binnen een minuut de volledige fiatteringsstatus in beeld.
 • Kevin Janssen
 • Beslist.nl
 • Elvy Factuurverwerking - Multivers
Lees meer
Enorme tijdwinst en betere informatievoorziening dankzij Elvy
 • Caspar Remie
 • Riverdale
 • Elvy Factuurverwerking - KCS Wholesale
Lees meer
Voor ons is het een hele goede investering geweest, met efficiency en inzicht als grootste voordeel
 • Sjaak Meijer
 • Basil
 • Elvy Factuurverwerking en Documentarchivering - KCS Wholesale
Lees meer
Een stap voor op de concurrentie. Upload Portal is prettig en aantrekkelijk voor klanten!
 • Jeroen Rimmelzwaan
 • Hoornwijck Groep
 • Elvy Factuurverwerking - Unit4 en Exact Online
Lees meer
Een ‘lekkere en leuke’ manier van factuurverwerking.
 • Klaas Vogel
 • Opti-flor
 • Elvy Factuurverwerking - Exact
Lees meer
Onze koppelingen

Volledige integratie met jouw financiële software

De scan en herken software van Elvy kan volledig geïntegreerd worden met jouw financiële software of ERP-systeem. Deze koppeling is real-time, zodat alle herkende gegevens vanuit de digitale documenten direct aangepast kunnen worden. De stamgegevens zijn daardoor altijd up-to-date om verwarring onder medewerkers te voorkomen. Altijd volledig inzicht: daar staan we voor! In het menu vind je een overzicht van alle mogelijke koppelingen. In de afgelopen jaren zijn er veel koppelingen met verschillende financiële systemen en ERP software ontwikkeld. Staat jouw koppeling er niet bij? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Onze oplossingen

Scan en herken software voor één vaste prijs

Bij Elvy sta je niet voor verrassingen. Tegen een vaste, lage prijs kun jij gebruikmaken van onze software. Wij werken niet met prijzen per verwerkt document of gekoppelde administratie. De prijzen van Elvy maken we vooraf bekend en zijn beschikbaar in verschillende prijsmodellen. Zo kun jij kiezen wat het beste bij de organisatie past. Het aanschafmodel bestaat uit een eenmalige aanschafprijs waarover jaarlijks onderhoud wordt gerekend. Het abonnementsmodel bevat een prijs per maand. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.