De belangrijkste conclusies

Maak een plan

Organisaties die een plan hebben presteren beter. Bijna 60% van de onderzoeksgroep heeft géén concreet stappenplan om de financieel administratieve bedrijfsprocessen te verbeteren. Wat kun je leren van de organisaties die dit wel hebben gedaan?

Creëer efficiency

De grootste drijfveer voor het digitaliseren van processen is het verhogen van de productiviteit en efficiency. Door processen te automatiseren kunnen medewerkers zich richten op activiteiten die echt waarde toevoegen. Welke processen hebben organisaties als eerste geautomatiseerd en waar zijn ze het minst ver mee?

Krijg grip op processen

Organisaties die meer grip hebben op hun financieel administratieve processen zijn het meest tevreden. Optimale processen betekent meer inzicht, waardoor je beter onderbouwd beslissingen kunt nemen en sneller inspeelt op veranderingen. Maar hoe richt je die in zodat jij daar de vruchten van plukt?

Efficiency en tevredenheid

Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de organisaties nog niet tevreden is over hun financieel administratieve organisatie. Waar vooral de kansen liggen is het verbeteren van de efficiency van de financieel administratieve processen. Organisaties scoren hier matig op, terwijl het juist in hoge mate bijdraagt aan de tevredenheid. Door processen te digitaliseren en te automatiseren krijg je meer grip, werk je efficiënter en gaat de tevredenheid omhoog. Maar waar begin je?

'Grip op financiën in het MKB'

Download de benchmark

0174 - 61 01 92

Ontdek welke kansen er nog liggen voor jouw organisatie voor het optimaliseren van je financieel administratieve processen.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

Jouw organisatie benchmark

Nieuwsgierig welke financieel administratieve processen in jouw organisatie een boost kunnen gebruiken? Vul de benchmark in en vergelijk jouw organisatie met andere bedrijven uit het MKB!

Doe mee

Dit doen de koplopers

Uit het benchmarkonderzoek blijkt dat een kleine groep koplopers (8%) hun financieel administratieve processen goed op orde heeft en daar ook de vruchten van plukt. Hun automatiseringsgraad is 33% hoger, ze zijn efficiënter en hebben meer tijd voor klanten.

De koplopers begrijpen dat bepaalde factoren nodig zijn om de financieel administratieve organisatie succesvol te maken. Aan de basis daarvan staan de vijf factoren die samen het framework voor succes vormen.

Download het benchmarkonderzoek om te zien welke vijf factoren dit zijn.

Laat je inspireren

Blogs

Onze collega Vincent Buijs, Commercieel Manager bij Elvy, deelt inspirerende blogs om meer verdieping te bieden op de resultaten uit de benchmark. In zijn eerste twee blogs schrijft hij over de quick wins om jouw financieel administratieve organisatie (nóg) succesvoller te maken en hoe jij kan leren van de koplopers om die beren op de weg verjagen. Heb jij ze al gelezen? Houd onze blogpagina en social media kanalen in de gaten voor nieuwe content.

Bekijk blogs