Verwerk inkomende facturen eenvoudig

Maak kennis met Elvy Factuurverwerking

Op zoek naar een oplossing voor Factuurverwerking in combinatie met KING software? Dan ben je bij Elvy aan het goede adres. In deze animatievideo nemen we je mee in het factuurverwerkingsproces. Van het scannen en herkennen tot het inboeken en van het fiatteren tot archiveren.

Benieuwd hoe onze software voor efficiëntie kan zorgen voor jouw organisatie? Vraag vrijblijvend een demonstratie aan.

Demonstratie aanvragen

Hoe werkt Elvy Factuurverwerking met King?

Het proces stap voor stap
Stap 1/5
Aanleveren
Stap 2/5
Herkennen
Stap 3/5
Boeken en archiveren
Stap 4/5
Fiatteren
Stap 5/5
Betalen

Aanleveren van facturen en bonnetjes

Elvy maakt het aanleveren van facturen gemakkelijk. Facturen worden automatisch vanuit jouw mailbox opgepakt en fysieke documenten kun je inscannen. Cliënten van administratie- en accountantskantoren kunnen documenten ook via de Elvy App aanleveren. Hier kunnen zij direct een foto van een factuur of bonnetje uploaden.

Na het aanleveren zet Elvy de documenten automatisch klaar voor de volgende stap.

Herkennen van de factuurgegevens

Met de zelflerende herkenningstechnologie van Elvy worden alle facturen automatisch herkend. Alle gegevens worden gebruikt voor het boeken van de factuur en eventueel het matchen aan bestellingen en ontvangsten. Alles gebeurt real-time waardoor er voor jou als gebruiker geen wachttijden zijn.

Verwerking van kosten- en goederenfacturen

Op basis van de herkende gegevens en de gegevens uit King, doet Elvy een boekingsvoorstel. Dit voorstel is door de gebruiker te allen tijde nog te wijzigen en aan te vullen, waardoor je altijd de controle behoudt. Ook is het mogelijk om de factuur te matchen aan inkooporders of ontvangsten.

Nadat je akkoord geeft op het boekingsvoorstel, maakt Elvy de boeking aan in King. De factuur wordt gearchiveerd en de boeking geblokkeerd voor betaling. De factuur en de boeking worden direct aan de juiste fiatteurs aangeboden voor controle. Zo heb je gelijk al jouw kosten inzichtelijk en kan de btw direct in de aangifte van de betreffende periode mee.

Goedkeuren, afkeuren, in behandeling nemen, om advies vragen en de audit trail

Zodra een factuur door Elvy wordt geboekt en gearchiveerd in King wordt de boeking geblokkeerd voor betaling, mits de factuur nog gefiatteerd moet worden. Elvy biedt uitgebreide fiatteringsmogelijkheden voor jouw organisatie. Het fiatteren is mogelijk via de webapplicatie ElvyWeb of via de Elvy App.

Elvy kan a.d.h.v. de boekingsgegevens bepalen wie wanneer moet fiatteren. Denk hierbij o.a. aan bepaling van de fiatteurs o.b.v. geboekte grootboeken, projecten, kostenplaatsen, bedragen etc. Of dit nu opeenvolgend of tegelijkertijd moet zijn of over één, twee of meer niveaus moet gebeuren. Elvy biedt de mogelijkheid. Hebben alle vereiste fiatteurs hun akkoord gegeven dan wordt de boeking vrijgegeven voor betaling in King.

Vrijgeven voor betaling in jouw financieel pakket

Na volledige goedkeuring van de factuur wordt de boeking vrijgegeven voor betaling in King. Op de betaaladvieslijst komen alle goedgekeurde boekingen naar voren die binnen de vervalperiode vallen. Het betaalproces wordt verder vanuit King vormgegeven.

Functionaliteiten en integratie

Elvy biedt controle, inzicht en efficiëntie met de vele functionaliteiten en de integratie met King. Maar hoe precies? Bekijk hier de voordelen of laat ons het toelichten in een demonstratie!

Stel hier jouw vraag

Demonstratie aanvragen

Real-time integratie met King.

Alle boekingsvelden vanuit Elvy beschikbaar.

Uitgebreide fiatteringsmogelijkheden via ElvyWeb of Elvy App.

Controle op dubbele facturen, spookfacturen en bankrekeningnummers.

Audit trail - Controle op en inzicht in de facturen in omloop.

Verwerking van kosten- en goederenfacturen.

Crediteur- en debiteurstamgegevens vanuit Elvy aanmaken en bijwerken.

Facturen gearchiveerd in King.

Bekijk het webinar

0174 610192

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Elvy Factuurverwerking in combinatie met KING? Bekijk dan nu het webinar van Elvy Factuurverwerking met King. Diverse functionaliteiten van Elvy worden gedemonstreerd, zodat je kunt zien hoe Elvy jouw factuurverwerking kan digitaliseren en automatiseren.

 •  *
 •  *
 •  *
 •  *

Fouten zijn verleden tijd

Door de volledige integratie en automatische verwerking van gegevens, worden menselijke fouten uitgesloten. Naast de automatische verwerking, worden de gegevens door Elvy ook gecontroleerd.

Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of de factuur al eerder is verwerkt, of het een spookfactuur is en of het bankrekeningnummer van de crediteur correct is. Geen fouten, geen zorgen.

Volledig inzicht in de financiële administratie

Door de real-time integratie worden facturen direct geboekt en gearchiveerd. Je hebt je kosten dus direct inzichtelijk. Tevens heb je gedurende het gehele proces van verwerking tot fiattering volledig inzicht in alle handelingen die door verschillende medewerkers worden uitgevoerd. Controle en inzicht.

Nooit meer facturen kwijt

Alle facturen worden in Elvy opgeslagen en bij de boeking in jouw financiële pakket als PDF gearchiveerd. Daarbij zie je ook altijd waar in het fiatteringsproces de factuur zich bevindt. Altijd opgeslagen, nooit meer zoeken.

Gegevens altijd correct

Naast het foutloze proces, zijn ook de gegevens altijd correct. Elvy verzamelt alle gegevens en genereert een compleet boekingsvoorstel op basis van de reeds aanwezige stamgegevens. Van betalingscondities tot valutacodes, alles klopt.

Bespaar tijd en geld

Het geautomatiseerde proces geeft je een controlerende functie i.p.v. een invoerende. Je bespaart dus veel tijd. Altijd het inzicht, altijd de controle, mét extra efficiëntie.

Elvy kan de binnengekomen factuur eenvoudig matchen met de ontvangst in ons ERP-systeem. Dat scheelt heel veel tijd!
 • Petra van Ruijven
 • Van der Valk Systemen
 • Elvy Factuurverwerking - ECI | Bemet
Lees meer
Voor ons is het een hele goede investering geweest, met efficiency en inzicht als grootste voordeel
 • Sjaak Meijer
 • Basil
 • Elvy Factuurverwerking en Documentarchivering - KCS Wholesale
Lees meer
Enorme tijdwinst en betere informatievoorziening dankzij Elvy
 • Caspar Remie
 • Riverdale
 • Elvy Factuurverwerking - KCS Wholesale
Lees meer
Het werkt super en dat zou ik voor geen geld meer willen missen.
 • Mike Kastrop
 • Occasion Totaal
 • Elvy Factuurverwerking en Documentarchivering - Accountview
Lees meer
We kunnen meer klanten bedienen met dezelfde bezetting, met meer werkplezier!
 • Jolanda van Boheemen
 • Administratiekantoor Van Boheemen
 • Elvy Factuurverwerking - Exact Online
Lees meer
Altijd up-to-date managementrapportages.
 • Albert van der Linde
 • Willem de Boer Food & Events
 • Elvy Factuurverwerking - Accountview
Lees meer
Snel, efficiënt en nauwkeurig werken voor handelsbedrijven

Ideaal voor goederenfacturen

Door goederenfacturen automatisch af te stemmen met de bestelling of ontvangst, creëer je nóg meer efficiëntie. Een voorbeeld: wanneer er een match is, is het met Elvy mogelijk om om de factuur automatisch te fiatteren. Daar hoeft niet meer naar gekeken te worden!

Voordelen voor goederenfacturen
Veelgestelde vragen

Wil je meer weten?

Uiteraard denken wij graag mee over hoe jij het proces voor factuurverwerking kunt optimaliseren. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan of laat ons Elvy Factuurverwerking demonstreren.

Adviseer mij

Demonstratie aanvragen

Op welke manier wordt de integratie tot stand gebracht?

Welke prijzen worden gehanteerd?

Moet de software nog geïmplementeerd worden?

Is er ook samenwerking met mijn King leverancier?

Ervaar de kracht van Elvy

Benieuwd naar de werking van Elvy in de praktijk?

Demonstratie aanvragen