Hoe werkt Elvy Factuurverwerking met Axerrio?

Het proces stap voor stap
Stap 1/5
Aanleveren
Stap 2/5
Herkennen
Stap 3/5
Boeken en archiveren
Stap 4/5
Fiatteren
Stap 5/5
Betalen

Aanleveren van facturen en bonnetjes

Elvy maakt het aanleveren van facturen gemakkelijk. Facturen worden automatisch vanuit de mailbox of netwerklocatie opgepakt en fysieke documenten kun je inscannen. Na het aanleveren zet Elvy de documenten automatisch klaar voor de volgende stap.

Herkennen van de factuurgegevens

Met de zelflerende herkenningstechnologie van Elvy worden alle facturen automatisch herkend. Alle gegevens worden gebruikt voor het boeken van de factuur en het matchen van bestellingen en ontvangsten. Tijdwinst dus! Alles gebeurt real-time waardoor er voor jou als gebruiker geen wachttijden zijn.

Verwerking van kosten- en goederenfacturen

Op basis van de herkende gegevens én de gegevens uit de financiële software, doet Elvy een boekingsvoorstel. Dit voorstel is door de gebruiker te allen tijde nog te wijzigen en aan te vullen, waardoor je altijd de controle behoudt. Daarnaast integreert Elvy de Factuurverwerking met Axerrio waardoor facturen eenvoudig aan inkooporders / partijen kunnen worden afgestemd.

Goed- of afkeuren van de factuur

De factuur is in Elvy geboekt en gearchiveerd in de financiële software. De boeking blokkeren we voor betaling, mits de factuur nog afgestemd of gefiatteerd moet worden. Elvy biedt hiervoor uitgebreide fiatteringsmogelijkheden en een automatische integratie met Axerrio. Hebben alle vereiste handelingen plaatsgevonden? Dan wordt de boeking vrijgegeven voor betaling in de financiële software.

Vrijgeven voor betaling in jouw financiële software

Na volledige goedkeuring van de factuur wordt de boeking vrijgegeven voor betaling. Op de betaaladvieslijst komen alle goedgekeurde boekingen naar voren die binnen de vervalperiode vallen. Het betaalproces wordt verder vanuit de financiële software vormgegeven.

Maak kennis met Elvy Factuurverwerking

Facturen verwerken met Elvy

Ben jij benieuwd naar het proces rondom Elvy Factuurverwerking? Met Elvy verwerk jij facturen efficiënt richting jouw financiële software én behoud je controle over de financieel administratieve organisatie. Bekijk de video hiernaast en ervaar de voordelen van onze factuurverwerking software. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Vraag een demonstratie aan om te ontdekken wat Elvy voor jouw organisatie kan betekenen.

Demonstratie aanvragen

Bekijk het webinar

0174 - 610192

Wil je via een video kennismaken met Elvy Factuurverwerking? Vul het formulier in en ontvang het webinar in jouw mailbox. We demonstreren diverse functionaliteiten van Elvy met Axerrio, zodat je kunt zien hoe Elvy jouw factuurverwerking kan digitaliseren en automatiseren.

 •  *
 •  *
 •  *
 •  *

Functionaliteiten en integratie

Elvy biedt controle, inzicht en efficiëntie met de vele functionaliteiten en de integratie met Axerrio. Maar hoe precies? Bekijk hier de voordelen of laat ons het toelichten in een demonstratie!

Stel hier jouw vraag

Demonstratie aanvragen

Dé oplossing voor Flora Holland facturen en al je overige leveranciers

Verwerking van kosten- en goederenfacturen.

Volledig automatisch meerdere facturen tegelijk boeken.

Real-time integratie met Axerrio.

Alle boekingsvelden vanuit Elvy beschikbaar.

Uitgebreide fiatteringsmogelijkheden via ElvyWeb of Elvy App.

Controle op dubbele facturen, spookfacturen en bankrekeningnummers.

Audit trail - Controle op en inzicht in de facturen in omloop.

Crediteur- en debiteurstamgegevens vanuit Elvy aanmaken en bijwerken.

Jouw facturen gearchiveerd achter de boeking.

Vraag een gratis demonstratie aan

Ervaar Elvy in de praktijk

Demonstratie aanvragen

Fouten zijn verleden tijd

Door de volledige integratie en automatische verwerking van gegevens, worden menselijke fouten uitgesloten. Naast de automatische verwerking, worden de gegevens door Elvy ook gecontroleerd.

Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of de factuur al eerder is verwerkt, of het een spookfactuur is en of het bankrekeningnummer van de crediteur correct is. Geen fouten, geen zorgen.

Volledig inzicht in jouw financiële administratie

Door de real-time integratie worden facturen direct geboekt en gearchiveerd. Je hebt je kosten dus direct inzichtelijk. Tevens heb je gedurende het gehele proces van verwerking tot fiattering volledig inzicht in alle handelingen die door verschillende medewerkers worden uitgevoerd. Controle en inzicht.

Nooit meer facturen kwijt

Alle facturen worden in Elvy opgeslagen en bij de boeking in jouw financiële pakket als PDF gearchiveerd. Daarbij zie je ook altijd waar in het fiatteringsproces de factuur zich bevindt. Altijd opgeslagen, nooit meer zoeken.

Gegevens altijd correct

Naast het foutloze proces, zijn ook de gegevens altijd correct. Elvy verzamelt alle gegevens en genereert een compleet boekingsvoorstel op basis van de reeds aanwezige stamgegevens. Van betalingscondities tot valutacodes, alles klopt.

Bespaar tijd en geld

Het geautomatiseerde proces geeft je een controlerende functie i.p.v. een invoerende. Je bespaart dus veel tijd. Altijd het inzicht, altijd de controle, mét extra efficiëntie.

Voor ons is het een hele goede investering geweest, met efficiency en inzicht als grootste voordeel
 • Sjaak Meijer
 • Basil
 • Elvy Factuurverwerking en Documentarchivering - KCS Wholesale
Lees meer
Enorme tijdwinst en betere informatievoorziening dankzij Elvy
 • Caspar Remie
 • Riverdale
 • Elvy Factuurverwerking - KCS Wholesale
Lees meer
We hebben nu binnen een minuut de volledige fiatteringsstatus in beeld.
 • Kevin Janssen
 • Beslist.nl
 • Elvy Factuurverwerking - Multivers
Lees meer
Veelgestelde vragen

Wil je meer weten?

Uiteraard denken wij graag mee over hoe jij het proces voor factuurverwerking kan optimaliseren. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan of laat ons Elvy Factuurverwerking demonstreren.

Adviseer mij

Demonstratie aanvragen

Op welke manier wordt de integratie tot stand gebracht?

Welke prijzen worden gehanteerd?

Moet de software nog geïmplementeerd worden?

Is er ook samenwerking met Axerrio?