De voordelen van digitaal facturen fiatteren met Elvy

Nooit meer facturen kwijt

Wordt er in jouw organisatie nog om fysieke handtekeningen op facturen gevraagd? Dan zal het vast weleens voorkomen dat er facturen kwijtraken of dat je geen idee hebt wat de fiatteringsstatus van een factuur is. Door dit op te vangen met Elvy weet je altijd wie de factuur in behandeling heeft en wat de status is.

Op elk moment facturen fiatteren met de Elvy App

Of je nou op een zakenreis in het buitenland bent of thuis aan het werk, met behulp van de Elvy App kun je overal en op elk moment digitaal facturen accorderen. Open je app en fiatteer de facturen. Het proces loopt geen vertraging op. Daar zullen je collega's op de financiële afdeling blij mee zijn!

Een audit trail van elke factuur

Door wie en wanneer is een bepaalde factuur gefiatteerd? Dit is heel gemakkelijk terug te zien met een audit trail, die Elvy van elke factuur genereert. Zo kan je zien door wie en wanneer een inkomende factuur goedgekeurd is en welke notities eventueel geplaatst zijn. Vanuit Elvy én vanuit de financiële administratie.

Een kijkje in onze app

Facturen fiatteren met de app

Wil je efficiënt jouw facturen fiatteren? Met behulp van de Elvy App kun je overal en op elk moment jouw facturen digitaal fiatteren. Het fiatteringsproces loopt geen vertraging op en de inrichting is volledig afgestemd op jouw administratie. Bekijk de video om te zien hoe makkelijk dit gaat!

Ben je enthousiast geworden? Vraag vrijblijvend een demonstratie aan.

Demonstratie aanvragen

Maak je nog geen gebruik van fiatteren?

Kom meer te weten tijdens ons webinar

Misschien maakt jouw organisatie al gebruik van onze oplossing Elvy Factuurverwerking, maar fiatteren jullie nog niet in Elvy. Een gemiste kans! Fiatteren in Elvy levert jou en je collega’s veel extra efficiëntie op. Kom nu meer te weten en bekijk het webinar terug. Hierin laten wij binnen een half uur het proces en de voordelen zien.

Bekijk onze webinars

Het fiatteren van facturen in Elvy

Er zijn talloze mogelijkheden in Elvy voor het fiatteren van facturen. We lichten een paar mogelijkheden aan je toe. Ben je benieuwd hoe we jouw fiatteringsstroom kunnen optimaliseren? Neem contact met ons op. We helpen je graag!

Neem contact op

Fiatteren via web of app

Facturen fiatteren kan eenvoudig via de Elvy App en via de browser, net wat jouw voorkeur heeft. In beide gevallen kun je overal digitaal facturen accorderen en heb je direct inzicht in de PDF van de factuur en de boekingsgegevens. Vervolgens kun je met één druk op de knop facturen goedkeuren, afkeuren en doorsturen naar een collega wanneer je bijvoorbeeld een vraag over de factuur hebt. Daarnaast kun je eenvoudig bijlagen en notities toevoegen. Mogelijkheden genoeg!

Elvy kiest de fiatteur

Aan de hand van de boekingsgegevens, zoals grootboekrekening, kostenplaats, kostendrager en projectleider kiest Elvy de fiatteur. Ook bedragen kunnen meegenomen worden om te bepalen wie er (extra) moet fiatteren. Daarnaast is het mogelijk om opeenvolgend of tegelijkertijd te fiatteren, afhankelijk van hoe we de inrichting voor jou verzorgen. De administratief medewerker hoeft zich bij deze manier van fiatteren geen zorgen te maken of de juiste personen de factuur ter fiattering krijgen aangeboden. Elvy regelt dit automatisch aan de hand van de codering van de factuur. Wil je toch liever zelf de controle houden over wie moet fiatteren? Uiteraard is dat ook mogelijk.

Een melding voor de fiatteur

De fiatteur krijgt automatisch een melding wanneer er een factuur gefiatteerd moet worden, om te voorkomen dat facturen blijven liggen. Dit kan bij iedere factuur, of bijvoorbeeld eenmaal per dag een overzicht van de te fiatteren inkoopfacturen. Jullie bepalen zelf de interval waarmee de fiatteur op de hoogte word gesteld. Wanneer er een factuur langer dan gepland in omloop blijft, dan kunnen hier verschillende acties op worden ondernomen. De manager van de fiatteur kan bijvoorbeeld deze factuur behandelen.

Blokkade op de betaling

Als de factuur is verwerkt met Elvy, wordt deze direct in de financiële administratie ingeboekt. De boeking wordt dan geblokkeerd voor betaling. Is de factuur volledig gefiatteerd? Dan verdwijnt automatisch deze blokkade en kan de factuur vanuit de financiële software betaald worden. Dit heeft als voordeel dat jouw kosten in je administratie beter up-to-date zijn en je eerder de btw-aangifte kan opstellen.

Automatische fiattering na three-way match

Verwerk je veel goederenfacturen? Grote kans dat je dan behoefte hebt aan three-way matching. In Elvy is het zelfs mogelijk om een automatische fiat te genereren bij een volledige match met de inkooporder. Vraag hierover bij ons naar de mogelijkheden.

Deze organisaties fiatteren inkoopfacturen met Elvy

Voor ons is het een hele goede investering geweest, met efficiency en inzicht als grootste voordeel
 • Sjaak Meijer
 • Basil
 • Elvy Factuurverwerking en Documentarchivering - KCS Wholesale
Lees meer
We hebben nu binnen een minuut de volledige fiatteringsstatus in beeld.
 • Kevin Janssen
 • Beslist.nl
 • Elvy Factuurverwerking - Multivers
Lees meer
Enorme tijdwinst en betere informatievoorziening dankzij Elvy
 • Caspar Remie
 • Riverdale
 • Elvy Factuurverwerking - KCS Wholesale
Lees meer
Grote complexe factuurstroom onder controle, naast een snellere verwerking!
 • Koos Mark
 • Van Duyvenvoorde Flowers & Plants
 • Elvy Factuurverwerking en Documentarchivering - Exact
Lees meer

Fiatteren met de overige oplossingen van Elvy

Naast het fiatteren van inkoopfacturen in Elvy Factuurverwerking, kan je ook declaraties in Elvy Declaratieverwerking, inkoopaanvragen in Elvy Inkoopmanagement, geregistreerde contracten in Elvy Contractregistratie of gearchiveerde documenten in Elvy Documentarchivering eenvoudig fiatteren. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? We lichten dit graag aan je toe. Geen losse papieren facturen of contracten die door de organisatie dwalen, alles gedigitaliseerd in één systeem en geïntegreerd met jouw financiële software of ERP systeem.

Demonstratie aanvragen

Wil jij met ons in gesprek over hoe facturen fiatteren met Elvy voor jouw organisatie van waarde kan zijn? We denken graag met je mee.

Demonstratie aanvragen