Hoe werkt OCR software?

1. Document verwerken

OCR software wordt gebruikt om een afbeelding, of niet bewerkbaar digitaal document, om te zetten naar een digitaal bewerkbaar document.

2. OCR herkenning

OCR herkent patronen in een afbeelding. Je scant bijvoorbeeld een factuur of pakbon en dit wordt door OCR software herkend als afbeelding (PDF/JPEG). Vervolgens worden alle benodigde gegevens – letters, cijfers en leestekens – uit de afbeelding gehaald. Daaruit volgen woorden en tekst.

3. Snelle verwerking

Dit levert een bewerkbaar digitaal document op, die gemakkelijk kan worden verwerkt in een tekstprogramma.

Hoe werkt OCR software in Elvy Factuurverwerking?

Een geavanceerd OCR programma is onmisbaar in het factuurverwerkingsproces. Het principe van een OCR service is tegenwoordig niet meer zo bijzonder, maar om inkomende facturen digitaal te kunnen verwerken, heb je slimme OCR software nodig die nét een stap verdergaat. Elvy Factuurverwerking past slimme OCR software toe voor de verwerking van (gescande) facturen in PDF-formaat. De term ‘scan en herken software‘ of OCR scanner wordt ook gebruikt om te verwijzen naar OCR software.

Het aflezen van een document gebeurt in Elvy met Freeform OCR herkenning. Freeform OCR is een techniek om automatisch gegevens van een factuur te herkennen, ongeacht waar de gegevens op een factuur zich bevinden. Je hoeft dus niet met een vast template te werken.

Door het gebruik van OCR service worden zowel de credit als factuurgegevens in Elvy herkend: van factuurdatum tot btw-nummer en van website tot het totaalbedrag op de factuur. Vervolgens wordt op basis van de herkende gegevens, en de gegevens uit jouw financiële software, een boekingsvoorstel gemaakt door Elvy.

Voordelen OCR software bij verwerking facturen

Een OCR programma zorgt ervoor dat facturen snel en nauwkeurig herkend worden. Door deze techniek kan jouw factuur eenvoudig geboekt en gearchiveerd worden in de financiële software. Door gebruik te maken van slimme OCR software, ervaar je de volgende voordelen.

Laat je adviseren

Snel en efficiënt facturen verwerken

OCR software neemt een deel van de uitvoerende werkzaamheden uit handen. De administratief medewerker hoeft de factuurgegevens namelijk niet meer over te typen. Dat betekent minder handelingen om te verrichten en sneller resultaat. Informatie kan ook veel sneller en automatisch vastgelegd worden. Hoe snel en accuraat de administratief medewerker ook werkt, de OCR software kan in hoger tempo meer verwerken. Ofwel, efficiëntie!

Meer uitdaging voor de administratief medewerker

Het is zonde dat een administratief medewerker veel tijd kwijt is aan repeterende taken. Taken, zoals het overtypen van factuurgegevens, zijn niet bepaald uitdagend en dat ben je na verloop van tijd ongetwijfeld zat. Dankzij Elvy Factuurverwerking hoeft de medewerker zich niet meer bezig te houden met het invoerwerk. De uitvoerende rol wordt vervangen door een controlerende rol én er is meer ruimte voor uitdagende, complexe taken. Een win-win situatie voor werkgever en werknemer!

Nauwkeurig gegevens overnemen

Bij het overtypen van factuurgegevens sluipt een foutje er snel in. En dat kan uiteraard iedereen overkomen! Maar het is ook makkelijk te voorkomen. OCR software realiseert automatische herkenning van factuurgegevens en dat maakt het veel minder foutgevoelig dan het overtypen van gegevens.

Elvy helpt deze bedrijven efficiënter werken

Enorme tijdwinst en betere informatievoorziening dankzij Elvy
  • Caspar Remie
  • Riverdale
  • Elvy Factuurverwerking - KCS Wholesale
Lees meer
Voor ons is het een hele goede investering geweest, met efficiency en inzicht als grootste voordeel
  • Sjaak Meijer
  • Basil
  • Elvy Factuurverwerking en Documentarchivering - KCS Wholesale
Lees meer
We hebben nu binnen een minuut de volledige fiatteringsstatus in beeld.
  • Kevin Janssen
  • Beslist.nl
  • Elvy Factuurverwerking - Multivers
Lees meer

Elvy sluit naadloos aan op jouw software

Dankzij de slimme OCR software van Elvy Factuurverwerking is alles gedigitaliseerd in één systeem en geïntegreerd met jouw financiële software of ERP systeem. Het sluit naadloos op elkaar aan. Wij zijn ervan overtuigd dat je met Elvy meer inzicht hebt, efficiënter werkt en de controle behoudt. Al ruim 25 jaar ontwikkelen wij software voor diverse organisaties. De oplossingen van Elvy zijn zo ontwikkeld, dat dit voor iedere organisatie ingezet kan worden. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Vraag gratis advies aan